Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?

Terwijl ik aan het theezetten ben, valt me de tekst op van het theezakje en ik betrap mezelf erop dat ik over het antwoord op de tekst sta na te denken. Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan? Ik kwam tot de conclusie dat ik net daarvoor iets nieuws had gedaan. En nu weer bedenk ik me. Het zijn wellicht niet de meest grote nieuwe zaken om te doen, maar zo ongemerkt doe ik op mijn 44ste nog steeds met regelmaat nieuwe dingen.

De laatste nieuwe dingen die ik heb gedaan deze maand (en heb onthouden)

  1. Voor het eerst een vraag vanaf een theezakje beantwoorden in een blog. Tja, nog nooit eerder gedaan, maar ik vond de vraag leuk.
  2. Vandaag voor het eerst een refurbished product gekocht. Of het gaat bevallen weet ik nu nog niet, het gaat pas binnen 10 werkdagen arriveren. Een bureaustoel die geheel opnieuw is bekleed en de zitting is vervangen. Deze worden vaak veel te snel op kantoor vervangen en kunnen nog goed een tijd mee. Helaas zijn die krengen altijd behoorlijk prijzig nieuw en dan is het zeker het overwegen waard om een refurbished exemplaar met 4 jaar onderhoudsgarantie aan te schaffen. (Het klinkt haast als reclame, maar zo is het zeker niet bedoeld… Bewust dus ook geen link naar een website. 😉 )
  3. Zojuist heeft onze bijna jarige knul voor het eerst een heel stuk brood zelf in stukken gescheurd en opgepeuzeld, dit heeft hij dus voor het eerst van mij gekregen, ook iets weer iets nieuws. Hij eet al langere tijd brood en ik had nog twee korsten over en ik dacht: kijken wat hij hiermee doet nu hij toch wel 1 hele tand heeft. Nou dat scheuren ging goed hoor… (We hebben een klein eetmonstertje dat in tegenstelling tot zijn grotere broer alles eet wat hij maar denkt te kunnen verorberen en ook iets wat hij nog niet kan wordt dapper geprobeerd.)
  4. Ik heb mezelf voor het eerst aangemeld voor de griepprik. Met een zorggerelateerde opleiding voor mij een logische keuze. Daarbij komen er vele virussen hier via de kleine jongens het gezin binnen en het helpt me enorm als ik al de nodige weerstand voor een aantal griepstammen heb opgebouwd en eventueel de rest van het gezin kan verzorgen indien de griep toeslaat. Al is het natuurlijk geen garantie dat ik vrij blijf van de griep want de griepprik bevat enkel een selectie aan stammen en bepaalde influenza stammen zijn niet echt goed tegen te gaan met de griepprik. Het is hopen dat er dit jaar geen grote griepuitbraak gaat komen van een stam waar veel mensen heel ziek van worden. De ziekenhuizen liggen immers al vol genoeg nu met coronapatiënten.
  5. Ik leer steeds beter nee zeggen als iets niet goed is voor mezelf. Dit is natuurlijk niet iets geheel nieuws, maar voor mij wel een steeds duidelijkere keuze. Ik merk dat ik steeds meer mijn eigen gevoel volg, wat niet maakt dat nee zeggen makkelijker is geworden, maar ik doe het wel indien dit nodig is voor mij (of voor mijn gezin).

Feitelijk doe ik ongemerkt dus nog met regelmaat nieuwe dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan. Niet alles is daarvan ook geschikt om over te bloggen, maar ik ben er feitelijk wel blij mee dat ik niet het gevoel heb mijn leven geleefd te hebben en nog steeds veel nieuwe ervaringen eraan toe voeg. Sterker nog, ik denk dat ik nog heel veel dingen voor het eerst ga doen de komende tijd. Er staat nog genoeg op mijn to-do wishlist.

Heb jij nog plannen om uit te voeren die je nog niet eerder hebt gedaan? Een creatief project? Een reis? Een handeling? Een nieuwe carrière?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.