Vijf Make-up foefjes die ik ‘als veertiger’ eerder had willen weten!

In mijn leven (inmiddels ben ik 44 jaar) heb ik verschillende fases gehad waarin ik geen, weinig of redelijk veel make-up gebruikte. Op dit moment herontdek ik het gebruiken van make-up en merk ik dat ik sommige foefjes veel eerder had willen weten. Een goede reden ze hier te delen.

-© OnlyLifestyle – 22-12-2021-

*Let wel: ik ben geen professionele make-up artist en ook geen door de wol geverfde make-up kenner die alles wat er is op het gebied van make-up heeft uitgeprobeerd. Sterker nog, ik leer nog wekelijks bij door uit te proberen en te ervaren. Wel heb ik door mijn hernieuwde interesse foefjes ontdekt (lang leven internet) die me tijd besparen en de make-up beter tot zijn recht laten komen.

Make-up is persoonlijk en smaakgebonden

-©Onlylifestyle – 22-12-2021-

Wellicht vind je de look die ik heb gekozen in de foto’s van deze blog (net als manlief) niet mooi, smaak is voor eenieder persoonlijk. Lief ziet me liever in wat neutralere tinten. Ik wilde vandaag een kleur die goed zou afsteken bij de kleur van mijn ogen. Denk dat dat wel gelukt is. 😀

Meestal heb ik wat neutralere aarde kleuren gecombineerd met blauw, groen en grijstinten. Het is mooi, maar erg rood was zijn commentaar vandaag. Nu varieert mijn make-up, van totaal neutraal als ik ga werken in het ziekenhuis (enkel een klein beetje mascara en een dagcrème) of heel summier met een klein beetje wenkbrauwgel erbij als ik snel moet zijn omdat de jongens of dame mijn aandacht vragen, tot wat uitgebreider. Het is maar zelden dat ik meer dan 10 minuten ervoor uittrek, of beter gezegd ervoor neem. Als het gezin mijn aandacht niet vraagt dan is er altijd wel een andere reden om niet al te lang ijdel naar mijn eigen zelfbeeld te staren. 😉

Zeker nu met het dragen van mondmaskers kan een beetje extra focus op de ogen juist wat extra’s geven.

5 Make-up foefjes die ik eerder had willen weten!

1. Primer, iets wat ik tot voor kort niet gebruikte (en nu niet meer wil missen)!

Tot voor kort wist ik niet van het bestaan van primer af voor oogschaduw en ik kan je vertellen dat het echt een groot verschil maakt. De kleuren komen veel intenser over en nog belangrijker ze blijven langer zitten zoals je het bedoelt hebt zonder lijnen te veroorzaken met opgehoopte oogschaduw. Zeker nu met het verplicht dragen van mondmaskers kan een beetje extra focus op de ogen juist wat extra’s geven in het gezicht en nu zo voor de feestdagen wat feestelijks.

Hetzelfde geldt voor een primer onder de foundation. Dit is niet noodzakelijk, maar geeft het geheel wel een veel fijnere basis om de foundation op aan te brengen. Zelf breng ik vaak een half transparante foundation aan die de oneffenheden minder zichtbaar maakt, maar mijn huid nog steeds toont en ja óók mijn beginnende rimpels. Meer dan smeren met dag- en nachtcrème pas ik niet toe om de ouderdom te vertragen.

2. Goede dag- en nachtcrème maakt echt een verschil!

Aan dag en nachtcrème geef ik wel geld uit, want ik ben erachter gekomen dat de juiste dag-en nachtcrème voorkomt dat ik in de wintermaanden met een super schraal en pijnlijk gezicht rondloop. Ik schreef daar eerder een blog over: Confrontatie met ouder worden: een drogere, schrale huid. Mijn huid is inmiddels zichtbaar zachter geworden en continu gehydrateerd. Iets wat ik daarvoor echt niet had, het was eerder schuurpapier. Mijn huid wordt duidelijk ouder en dunner en dus kan deze wel iets extra’s aan verzorging gebruiken. (Lang leven het ouder worden en de daarmee veranderende hormoonhuishouding. ZUCHT!)

3. Een make-upspiegel die uitvergroot is onmisbaar geworden

Mijn ogen worden een dagje ouder en de leesbril heeft zijn intrede gedaan in Huize Only. Het op korte afstand scherpstellen van mijn ogen wordt steeds meer een uitdaging (de letters op de verpakkingen worden steeds kleiner 😉 ) en jezelf goed opmaken en met name het verwijderen van wenkbrauwhaartjes is daardoor ineens een uitdaging geworden. Laat daar zo’n vergrotende make-upspiegel nu mega handig voor zijn. Ik heb nog geen hangende vergrotende make-upspiegel in de badkamer die je in hotelkamers vaak aantreft, maar deze staat wel op mijn verlanglijstje. 😉 Nu doe ik het met een verplaatsbare versie en is het epileren ineens heel veel makkelijker en belangrijker, ik mis geen haartjes meer!

4. Scheermesjes als handig hulpje bij het epileren

Heb je weinig tijd en schieten de wenkbrauwharen juist dan ineens de kop op? Er zijn goede wegwerpscheermesjes verkrijgbaar (ook van eigen huismerk in bekende drogisterijketens) die dit euvel snel oplossen. Uiteraard is dit tijdelijker dan het eruit trekken van de haren, maar het scheelt wel veel tijd. Mocht je huid wat rood worden, gebruik een consealer om dit te verbergen en daarna oogmake-up erover heen en je kan zonder dat iemand het ‘ziet’ met bijgewerkte wenkbrauwen de deur uit.

5. Bronzing haalt de bleekheid weg!

Met een lichte huidskleur ben ik vaak erg wit in de winter en in de zomer wordt mijn huid vaak beschermd (noodzakelijk) met een hoge beschermingsfactor tegen de schadelijke invloeden van de zon. Er zijn verschillende blushes te verkrijgen die juist een bronzende gloed aanbrengen. Je krijgt daardoor op je gewenste plekken net even een zonnige glans op je gezicht en het is goed te combineren met een blush. Overigens zijn er ook foundations die dit in zich hebben. Zelf gebruik ik bijna dagelijks voor de normale dag make-up een doorschijnende foundation met dit effect erin waardoor je een fris en licht getint resultaat krijgt. Dit haalt dan het bleke van de huid weg en is ook nog eens heel snel klaar. (Met een gezin met kleine

Nooit gedacht dat ik een make-up blog zou schrijven…

Als je me 10 jaar geleden had verteld dat ik nu een blog zou schrijven met dit soort inhoud had ik dit ontkend. Verwacht nu op OnlyLifestyle geen totale omschakeling naar Beauty dat is me veel te beperkt. Al vind ik juist make-up en huidverzorging voor de ouder wordende huid dan wel weer interessant puur omdat ik daar nu tegenaan loop zelf.

Als je (iets ouder wordt, merk je pas hoe belangrijk het is je huid te verzorgen en helaas ben ik in die fase aanbeland. Ging ik vroeger gerust vol in de make-up het bed in na een avondje stappen. Nu sta ik het braaf alles eraf te halen en gaat de nachtcrème erop. Doe ik dit niet dan word ik de volgende dag gestraft met een minder vrolijke huid.

Is dit bij jou herkenbaar (indien je al 40+ bent)?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.