|

Verhuisd! Nu de dozen nog uitgepakt!

Keuken vol met verhuisdozen die wachten op uitpakken na verhuizing.

We zijn verhuisd! YAYYYYY!

Zalig om wakker te worden (zij het wat aan de vroege kant vanwege de (spier)pijn) in ons nieuwe bed. Deze slaapt echt mega goed, dankzij de keuze voor andere matrassen. Zonder reclame te willen maken, het is blijkbaar niet voor niets dat deze matrassen van IKEA 25 jaar garantie geven. Nu zijn ze nog gloedje nieuw dus ik kan niet oordelen over 25 jaar, maar het begin bevalt ons erg goed! Ik word in ieder geval best lekker wakker in de ochtend en de spierpijn is ditmaal zeker niet te wijten aan het matras, maar aan de eerste tig dozen die ik gister al heb uitgeruimd.

Jezelf laten verhuizen: luxe

Het is ditmaal een andere verhuizing geworden dan ‘normaal’. Als ervaringsdeskundige (laatste 5 jaar 5 keer verhuisd, totaal 15de keer) is het de eerste keer dat we alles hebben laten inpakken en verhuizen. Normaal pak ik liefst zelf in en weet dan precies wat in welke doos zit. Ditmaal hadden we de mogelijkheid ons te laten verhuizen door het werk (reden van verhuizing) van vriendlief. Dit hebben we dankbaar geaccepteerd.

Het werd allemaal een beetje (te) veel voor mij om het zelf te doen. Niet gek als je weet hoe een achtbaan ons leven de laatste maanden is geweest. En nee, het was niet echt een prettig gevoel om anderen je spullen te zien inpakken, maar het scheelde wel heel veel energie. Energie die ik niet had/heb. Hoewel ik goed herstel na de keizersnede, het goed gaat met onze kleine man en ook dochterlief het goed doet. Het kost tijd om weer op je oude niveau te geraken. Ook is het niet zo dat je zomaar verhuisd. Nog geen 2 weken na de bevalling waren we bezig hier in de omgeving naar huizen te kijken. Uiteindelijk zagen we af van koop en hebben we een mooi huurhuis kunnen bemachtigen dat per 7 juni als nieuwbouw werd opgeleverd.

Dat betekent dat we daarna pas konden gaan inventariseren wat we moesten doen, of laten doen. Laten doen was niet een optie door de tijd die we hadden voor de verhuizing en later verhuizen vonden we zelf geen optie. Dochterlief(8) moet immers in augustus alweer naar school en je wil toch graag dat ze hier nog even vooraf kan wennen. En in de vakantie verhuizen, liever niet. Juist nu deze zomer rustig aan ‘bijkomen’ is voor mij erg hard nodig… Het was me een jaartje wel, met een zwangerschap die ook verre van vlekkenloos verliep. Gelukkig had ik ook even zoveel redenen om zeer gelukkig te zijn. De dankbaarheid zit hoog bij me.

Hectische maanden zijn voorbij?

Ik hoop het echt dat we vanaf nu de tijd krijgen om bij te komen. Al is er in het leven weinig wat voorspelbaar is. Toch hoop ik te kunnen voorspellen dat het de komende maanden in hectiek afneemt. Lekker de focus op het gezin en het huis sfeervol maken. En tijd voor mezelf inroosteren door te ontspannen met een boek of andere activiteit die me zalig lijkt.

Laten we beginnen om ook iets mee te krijgen van de Nijmeegse Vierdaagse die hier deze week heel Nijmegen onderdompelt in feestgedruis. (De dozen wachten maar even wat langer!) Het is mijn eerste kennismaking met dit event en het schijnt echt een ‘happening’ te zijn, zowel voor wandelaars, als toeschouwers, als feestgangers.

Wordt vervolgd.

Groeten vanuit het Nijmeegse!

Barbara

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.