Bespaartip: koop een tweedehands merkkinderstoel

Toen ik twee weken geleden voor onze jongste zoon keek naar een tweede merkkinderstoel*, schrok ik best van de nieuwprijs. Wij hadden al een Stokke Tripp Trapp kinderstoel* en zijn hier erg enthousiast over (dochterlief (11) zit nog met regelmaat op ‘haar’ stoel die nu al tijden door broerlief wordt gebruikt 😉 ) . Toen bedacht ik me dat ik ook een tweedehands exemplaar kon aanschaffen en ben ik daar naar gaan zoeken.

*Disclaimer: Deze blog bevat geen samenwerkingen en linken naar externe partijen en is puur geschreven vanuit eigen ervaring met deze soort kinderstoel (uiteraard zijn er ook andere merkkinderstoelen die erg goed zijn. De blog is bedoeld als bespaartip en milieubewuste keuze.

Waarom wij kozen voor een tweedehands merkkinderstoel?

Foto van een tweedehands merkkinderstoel in onze woonkamer.

Een beter milieu begint bij jezelf en wij proberen in Huize Only ook ons steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld, hoe klein ook. Hoewel we nog steeds veel nieuw aanschaffen, zijn we ook bewuster geworden in het hergebruiken van items door deze tweedehands aan te schaffen, als we denken dat een ‘refurbished’ exemplaar ons net zo goed van dienst kan zijn als een heel nieuw item.

Al snel kwam ik uit op een website die zichzelf heeft gespecialiseerd in de in- en verkoop van merkkinderstoelen en vond ik de stoel zoals getoond in de afbeelding voor een veel aangenamere prijs dan de oorspronkelijke nieuwwaarde. Ik bekeek online de mankementen (beschadigingen) en besloot dat ik het waard vond om er het gevraagde bedrag voor te betalen. Dit bedrag bedroeg ongeveer 1/3de van de nieuwprijs. De zichtbare gebruiker sporen (die er toch op komen na verloop van tijd) neem ik daar graag voor lief bij. 😉

De Tweedehands merkkinderstoel past direct!

De nieuwe stoel verschilt licht in details op de al aanwezige Tripp Trapp in ons huis, maar die is dan ook al redelijk op leeftijd en aangeschaft toen dochterlief(11) nog baby was. Onze peuter heeft nu de ‘nieuwe’ grotere broer stoel gekregen en ik ben nog van plan deze iets te pimpen.

Zo is ons oudere exemplaar nu voor het derde kind in gebruik genomen en kan deze echt nog vele kinderen hierna van dienst zijn. Dus als wij uit de Tripp Trapp fase groeien voorzie ik nog een lang leven elders voor hem, net als onze nieuwe tweedehandsexemplaar die elders ook al een heel ‘leven’ achter de rug heeft.

Kies jij ook steeds bewuster bij de aanschaf van artikelen voor goede tweedehands alternatieven indien voorhanden?

© Pin gerust op je eigen Pinterestbord.

Eerder verschenen blogs met doe het zelf en daarmee bepaartips:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.