Tablet cases zijn meer dan pure bescherming

Met de toenemende ontwikkelingen op technisch gebied, staat de industrie die accessoires maakt om deze technologie te ondersteunen uiteraard ook niet stil. Accessoires die je niet eens verwacht dat ze technologie bevatten, maar dit zeker wel hebben. Zo wist ik niet dat er tablet cases op de markt zijn die veel meer doen dan beschermen.

tablet cases
©Pixabay

Althans, ik had nog niet eerder begrepen dat een ‘simpele’ beschermhoes (ook wel case genoemd) voor telefoon of tablet tegenwoordig ook al uitgerust is met technische snufjes of handigheden. De reden van het bestaan – in mijn ogen – van cases is immers bescherming bieden aan de kwetsbare behuizing van mobieltjes en tablets. (Soms voel ik mezelf oud worden omdat ik niet meer direct up-to-date ben met de laatste ontwikkelingen.)

Cases zijn meer dan pure bescherming

Het is in mijn ogen wachten op de uitvinding van rubberen versies voor mobiel en tablet. Of zou daar geen markt voor zijn? Of wel een vraag markt, maar geen drang naar ontwikkeling omdat het dan te weinig oplevert aan reparatieverzoeken?

Hier bij ons thuis vallen de mobiele telefoons vaker dan wat dan ook. Het lijkt wel of hetgeen je niet wilt dat valt, juist wel valt. (Wet van Murphy) Vriendlief heeft nog ‘steeds’ geen beschermhoes aangeschaft voor zijn telefoon met inmiddels een heel ‘leven’ aan beschadigingen en glasbreuken als gevolg.

Zelf heb ik mijn mobiel direct beschermd met een goede case. Evenzo onze iPad die vooral door dochterlief wordt gebruikt om spelletjes op te spelen. (Goddank bestaan er harde cases! 😉 )  Zonder deze beschermende cases hadden we hier al de nodige kosten gehad voor reparaties en vervangingen van onze geliefde digitale apparaten.

Enkel ging ik altijd puur voor de bescherming en had ik niet begrepen dat het ook mogelijk is om tegenwoordig cases met technische snufjes aan te schaffen. Misschien word ik oud(er) en kan ik het niet bijbenen?

Gespot: case met toetsenbord via bluetooth connectie!

Embedded foto

Zo is er een iPad 2018 hoes met toetsenbord op de markt. Ik dacht dat dat enkel was met een soort van laptop/tablets* die je in en uit elkaar kunt steken, maar deze werkt puur via bluetooth connectie. Best handig om de iPad ‘even snel’ als laptop te gebruiken

(* Voor de kenners onder de lezers… mijn geest laat me duidelijk even in de steek met hoe je zo’n tablet-en-laptop-‘ding’-in-een noemt. Vandaar wellicht ook dat ik niet wist dat het op de markt is, tot ik het spotte tijdens een surfsessie op internet, terwijl we rondkeken naar een hoes voor de telefoon van lief. (Hij heeft zich inmiddels voorgenomen na de reparatie nu toch ook maar een case te gaan gebruiken. 😉 ))

Maar er is meer…

Embedden foto

Wat dacht je van een boeken case. Zowel bescherming rondom de tablet als afdekking van het scherm van boven door het af te dekken als een ‘boek’ met een stevige look als een boek, met de functionaliteit erin verwerkt waardoor de tablet ‘vanzelf’- nadat het goed is ingesteld –  in slaapstand schiet, of ‘aan’ gaat wanneer deze wordt gesloten/geopend.

Of een case die je tablet kan laten ‘staan’ waardoor je ineens een mini televisie creëert om een film op te kijken? Of een case die gebruikt wordt door sporters om hun extreme bewegingen goed vast te leggen en tegelijkertijd de tablet goed te beschermen.

Hier thuis zijn we groot fan van de iPad, die ondanks de dure aanschaf keer op keer de prijs waard blijken, maar de case is al een hele tijd niet gewijzigd. Nu de nieuwe iPad 2018 op de markt is, overweeg ik toch echt de toetsenbord case aan te schaffen. Het vooral niet hoeven inpluggen vind ik een zeer goede ontwikkeling. Bluetooth gaat immers vanzelf als het eenmaal goed ingesteld is.

Indien er lezers zijn die ervaringen hebben met de bluetooth toetsenbord case, dan hoor ik het graag!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.