| |

Nu is het tijd voor creativiteit | Persoonlijke blog

Na lang niet bloggen, of in ieder geval niet veel persoonlijk bloggen is er genoeg te vertellen. Een globale update waar ik nu sta en waar ik van plan ben mee bezig te gaan.

Gezondheidsperikelen en studie: soms een lastige combinatie

Ik zit nu in het tweede jaar van hbo-verpleegkunde en heb vanwege gezondheidsredenen mijn tweede stage deze herfst afgebroken en wacht nu op een consult van een medisch specialist om meer duidelijkheid te krijgen. Dit gaat allemaal nog wel even duren, zeker nu de ziekenhuizen weer vol liggen met extra patiënten en de wachtlijsten daardoor langer worden.

Tot de zomer heb ik enkel theoretische blokken en dit blok staan er twee kennistoetsen op mijn programma. Kortom: het studeren zelf gaat lekker en de stagedagen zijn fysiek nu een hele uitdaging! De Propedeuse is al behaald en ik ga theoretisch redelijk eenvoudig door de studie heen. Of het ook haalbaar is om de stages te doorlopen met betrekking tot de fysieke klachten is nu nog niet duidelijk en wordt vervolgd.

Waarom heb ik besloten mijn bedrijfje weer op te starten?

De dagen vliegen letterlijk om en ik heb met regelmaat het gevoel dat ik te weinig uren in de dag heb om alles te doen wat ik wil doen. Dit betekent dat ik heel bewust keuzes dien te maken en ik merk dat ik te weinig toekom aan wat mij een fijn gevoel geeft. Ik kom te weinig toe aan mijn hobbies.

OnlyLifestyle geeft me extra reden om vooral bezig te zijn met mijn creatieve hobby’s en daarover te bloggen. Er zullen dus met regelmaat creatieve uitingen hier voorbij komen en onderwerpen die me aan het hart gaan. Zo kan ik mijn schrijfpassie ook direct weer volop laten opbloeien. Het is dan ook heerlijk om dit zo van me af te schrijven.

Het stopzetten van Onlybyme als bedrijf een jaar geleden, voelde achteraf niet goed. Ook al was het op dat moment de juiste keuze. Nu heb ik heel bewust gekozen om OnlyLifestyle nu te gaan opbouwen als blog. Onlybyme is niet weg en nog steeds actief, enkel plaats ik daar sinds 2021 geen opdrachten meer en slechts af en toe een blog. OnlyLifestyle opbouwen tot het niveau waar Onlybyme was is een leuke uitdaging. Nu is deze website nog lekker klein en kan ik direct de invloed zien van mijn eigen activiteit op de groei. Klein en knus beginnen past op dit moment goed bij mij.

Hoe is het verder? Wat zijn mijn plannen?

Onze voordeur heeft nu een gepersonaliseerd welkom – 19 november 2021 ©OnlyLifestyle.nl

Recent heb ik een film gezien waarin iemand ziek was en erachter kwam dat ze niet had gedaan in het leven wat ze eigenlijk wilde doen. Haar persoonlijke bucketlist was nog geheel in tact. Zelf heb ik ook een soort van bucketlist en iets wat ik erop zette op het moment van mijn scheiding is nog steeds niet vervuld. Telkens had ik een goed excuus om dit niet te doen en dat is niet bij dat ene ding gebleven. De kinderen, het gezin, mijn gezondheid, er was altijd wel een reden om de dingen die ik zelf nog graag wil doen dit leven op de langere baan te schuiven.

Ik realiseer me de laatste tijd dat niet iedereen 100 word. Ook juist in de gezondheidszorg kom ik vele voorbeelden tegen waarin het leven toch anders loopt en al veel eerder stopt. Niet dat ik nu ernstig ziek ben, maar ik wil graag wel een aantal van mijn bucketlist wensen vervullen. Al voelt een deel daarvan nu als ‘half verboden’. Ik heb er reisbestemmingen tussen staan waar ik heel graag naar toe wil, maar het milieu vraagt juist om wat bezinning op dat vlak. Kortom; dat botst intern en daar ben ik me nog over aan het bezinnen. 😉

Plannen dichtbij huis heb ik ook genoeg, met name op het creatieve vlak heb ik een onuitputtelijke bron aan ideeën die ik graag wil gaan uitwerken. Enkel ontbreekt het me altijd aan tijd. De dag is altijd eerder om dan ik wil.

Het geeft me intens veel plezier om iets zelf te maken voor dierbaren of voor in ons eigen huis. Enkel was er steeds genoeg reden om dit uit te stellen, door tig zaken die ook aandacht vragen en ‘moeten’. Nu heb ik me recent voorgenomen elke dag indien mogelijk een periode bezig te zijn met iets creatiefs. Sinds dat besluit is het er in huis een stuk gezelliger door geworden en is mijn humeur duidelijk verbeterd. Bij het zien van resultaat nadat iets af is, krijg ik een enorm voldaan gevoel. Herkenbaar?


Recent geschreven blogs:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.