| |

Nog steeds knetter zwanger | Een knetter persoonlijke blog ;-)

Hoi, hai, hey! Laten we eens even bijkletsen (schrijven) ….

Het is de hoogste tijd. Uk ploept er bijna uit! 😉

We zijn nog steeds knetter zwanger! Morgen hebben we weer een check in het ziekenhuis. Wanneer komt uk ons verrassen? Persoonlijke blog.

Das effe geleden! Veeeeeeeel te lang naar mijn zin en nog steeds (knetter) zwanger. De vorige blog dateert van 4 augustus vorig jaar en voelt als eeuwen geleden. Nu zondag 31 maart 2019 ben ik hoogzwanger (39.2 weken), toen waren we pas net onderweg (eind juli kwamen we achter dit grote wonder). Toch heb ik er geen spijt van om tijdelijk OnlyLifestyle stil te zetten. Ik was in slechte doen en feitelijk is heel de zwangerschap best een grote uitdaging geweest. Nu met de laatste loodjes ben ik geestelijk sterk en optimistisch, maar uk maakt het me geregeld erg lastig fysiek. De voor weeën zijn zeer duidelijk aanwezig en de bekkenklachten verbieden me om een normaal hoogzwanger leven te leiden nu. Het is zoals het is!

Op Onlybyme heb ik wel geprobeerd om tussen de informatieve blogs en recensies door persoonlijk te blijven bloggen. Ook over de zwangerschap zijn best aardig wat blogs verschenen, dus mocht je bij willen lezen dan verzoek ik je even bij de grotere broer te kijken. Uiteraard in deze persoonlijke blog wel een globale update. 😉

Nog steeds knetter zwanger!

Zoals de titel al zegt, de zwangerschap is nog niet volbracht, maar kan nu toch echt niet lang meer door. Morgen hebben we weer een check in het ziekenhuis. We waren er afgelopen vrijdag nog. Toen heeft de gynaecoloog getoucheerd en de stand van zaken inwendig bevoeld. Dit was een vrij pijnlijke aangelegenheid, maar we weten nu in ieder geval dat alles bijna geheel verweekt is, ze heeft al even contact met het hoofdje kunnen maken omdat uk per toeval eens braaf goed lag (hij heeft heel de zwangerschap meer dwars dan goed gelegen).

Nu is het afwachten wat er morgen wordt geconstateerd. Daar hij nog steeds draait is het niet gezegd dat hij weer braaf met het hoofd in het bekken ligt. Hoe dan ook wordt er opnieuw getoucheerd en mogelijk zelfs een afspraak tot draaien en/of inleiden ingepland. Gezien hij rustig aan doorgroeit is draaien immers elke week ingewikkelder, al denk ik dat dat wel goed komt. Liefst een natuurlijke bevalling en geen keizersnede! We gaan het afwachten.

Een dik half jaar verplicht rustig aan is bijna voorbij!

Wat zal ik opgelucht zijn als we uk in onze armen kunnen sluiten. Daarna kan ik waarschijnlijk snel makkelijker uit de voeten. De kilo’s die ik met de bevalling zal verliezen en geen uk meer in de buik, zullen hopelijk mijn herstel bespoedigen.

Niet aangekomen

Aangekomen ben ik in deze zwangerschap niet, eerder afgevallen. Wellicht dat ik nu net aan mijn begingewicht tip, maar dat betekent dus feitelijk dat ik af ben gevallen. Er is me verzekerd dat ik me daar niet druk over moest maken. Mijn postuur is immers behoorlijk vol te noemen en de baby heeft genoeg te ‘snoepen’ gehad.

Feitelijk heb ik geprobeerd zo goed mogelijk normaal te blijven eten, qua hoeveelheden. De inhoud was soms wat eentonig omdat ik de eerste helft bijna niets lekker vond. Nu op het einde is het soms niet helemaal volgens de schijf van 5, maar ik doe mijn best om ‘ook’ gezonde keuzes te blijven maken. Wel eet ik nog steeds minder dan voor de zwangerschap, dus dat verklaart denk deels het niet aankomen. Ik krijg het eenvoudigweg niet erin. Met een grote baby in de buik is nu veel eten gewoonweg onmogelijk. Enkel maand 6 heb ik me redelijk gevoeld, en ook toen at ik niet noemenswaardig meer, het is blijkbaar niet een zwangerschap waarin ik op de lijn diende te letten.

Rolstoel, bed, bank

De best pittige klachten die ik heb gehad en deels nog steeds heb, hebben me gedwongen tot zeer rustig aan doen. Af vanaf week 20 was er een rolstoel in huis omdat lopen amper meer ging. De bekkenklachten zijn er nog steeds, maar ik weet deze nu, door me strikt aan een levenstijl te houden, binnen de perken te houden. Dit houdt in dat ik buitenshuis vrijwel niet meer loop (slechts enkele meters) en me laat rijden in een rolstoel en in winkels mezelf met de handen voortbeweeg. Thuis probeer ik zo min mogelijk trap te lopen en word me veel uit handen genomen. Niet omdat ik het zelf niet kan, maar alles wat ik doe, veroorzaakt enorme pijnklachten en dus me beperken tot het hoognodige is soms al teveel.

Mijn activiteit bestaat dus vooral in vele uren liggend in bed doorbrengen, deels op een goede bureaustoel en soms wat op de bank hangen. Ik verlang er dan ook intens naar om weer eens alleen boodschappen te kunnen gaan doen, om te kunnen wandelen met uk, zelf te kunnen koken, feitelijk om zelf weer fysiek te kunnen leven.

Hoe dankbaar ik ook ben dat we uk mogen krijgen, ik zal intens blij zijn als deze zwangerschap voorbij is en ik weer fysiek mag gaan opbouwen. Al realiseer ik me dat dit niet met een paar weken weer helemaal op het oude niveau zal zijn. Elke stap is er een vooruit denk ik dan maar. 😉

Uk wordt waarschijnlijk een april baby

Nu is de uitgerekende datum ook echt duidelijk in april (5 april), maar toch heb ik heel lang het gevoel gehad dat uk eerder zou komen. Ik heb het wellicht gehoopt, vanwege de vele heftige klachten. En nog vermoed ik niet dat uk tot ver na de uitgerekende datum zal blijven hangen. En ook dat is waarschijnlijk weer gebaseerd op hoop. Dit heeft te maken met een nieuwtje waar ik nog niet over mag bloggen, maar waarschijnlijk zeer binnenkort wel (en nee ik ben niet opnieuw zwanger, grinnik, dat kan niet!). Best lastig hoor als je iets al langere tijd weet maar ‘soort van een embargo hebt’. Misschien maar goed dat ik hier op OnlyLifestyle tijdelijk geen blogs schreef. Deze kleine zus is immers toch echt meer bedoeld als persoonlijke blog dan Onlybyme. Daar is veel meer de mix aanwezig (of zou het althans moeten zijn).

April dus, maar welke datum???? Mocht je mee willen gokken, doe dan vooral nog snel mee aan de spontane winactie die ik heb lopen op Onlybyme. Geen groots te winnen cadeau hoor, maar wel iets ludieks (in mijn ogen). 😉

( Zal je zien dat ik dadelijk deze blog online plaats en direct daarna vol in de weeën en uk net op het randje van maart geboren. *grinnik* )

Al plannen voor OnlyLifestyle voor na de bevalling?

JA! Plannen genoeg! Ik ben het rustig aan doen heel erg zat! Feitelijk heb ik Onlybyme redelijk door kunnen draaien, maar wel met minder blogs en vooral minder informatieve blogs dan gewenst. Dat gaat straks, na mijn zelf gegunde zwangerschapsverlof, weer veranderen. Hier op OnlyLifestyle wil ik echt weer starten met persoonlijke blogs. De tijdelijke timeout was echt pure noodzaak.

Ik merk nu bij het schrijven van deze blog al direct dat het toch net effe anders voelt hier dan op Onlybyme als ik persoonlijk schrijf. Het is hier kleinschaliger. Deze blog zal niet megaveel worden gelezen (veel minder dan wanneer op Onlybyme geplaatst) en de maandelijkse bezoekers zijn hier op dit moment zeer laag te noemen, zeker nu dit laatste half jaar zonder nieuwe content.

Ergens heel lekker moet ik zeggen! (Feitelijk was het de hoofdreden voor mij om echt ook meer persoonlijk te willen bloggen dan er ‘normaal gesproken’ op Onlybyme plaats voor was. Hier kan alles persoonlijk! Zoveel en zo vaak als ik wil. Dat ligt wat ingewikkeld met informatieve artikels en boekrecensies en reviews.)

Dus mijn goede voornemen, het is immers de eerste blog hier van het nieuwe jaar, is om zo snel als het kan (en mijn hoofd er naar staat) weer lekker hier mijn persoonlijke kronkel weg te schrijven over wat me maar bezighoudt. Een kleine overdosis baby spam valt dus te verwachten!

Het schrijven van deze blog voelde zalig, tot snel hoop ik!

liefs barbara

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

10 reacties

  1. Spannend de laatste loodjes, maar blijf aan jezelf denken (en aan uk).
    Hoop dat de bevalling snel komt voor jouw, mijn dochter ( en dat is al wel 23 jaar geleden) bleef gewoon heerlijk zitten en is met 42 weken maar eens gehaald.
    Ik wens jou/jullie heel veel succes en we horen het vast snel als jullie wondertje is geboren.

  2. Ik doe een gokje op 21 april (dan ben ik zelf jarig) Wat fijn dat je even je hart kunt luchten door te bloggen, ik snap dat het goed voor je voelde. Zelf ben ik nog nooit zwanger geweest maar ik snap dat het best pittig kan zijn. Hopelijk kun je snel genieten van de kleine.

  3. Goed dat je een pauze hebt genomen, ik hoop dat de rest van de zwangerschap goed verloopt. Ik gok dat de baby op de 15e komt. Succes nog even! Dan lekker genieten.

  4. Klinkt behoorlijk pittig, ik duim me je mee voor een natuurlijke bevalling en ik wens je toch meevallende ‘fijne’ laatste loodjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.