nanovakantie

Nanovakantie in Noord-Limburg; wat houdt het in?

Toen ik het woord nanovakantie voor het eerst hoorde dacht ik: wat is dat?

Graag leg ik je uit wat een nanovakantie inhoudt en geef gelijk een vijftal leuke tips om er ‘even’ tussenuit te gaan in het hier zeer dichtbij gelegen Noord-Limburgse landschap. Uit eigen ervaring weet ik hoe mooi dit gebied is. Vaak wordt deze regio onterecht overgeslagen om meteen door te reizen naar Zuid-Limburg. Ik kan het persoonlijk aanbevelen als alternatief!  Verder weg richting het zuiden is echt niet nodig om op nanovakantie te gaan.

nanovakantie
©Liefde voor Limburg

Wat is een nanovakantie?

Allereerst het begrip nanovakantie. Ze verzinnen steeds nieuwe termen, wellicht ga je allang geregeld op Nanovakantie maar ben je je dit nog niet bewust! Zie het als een ultra minivakantie, korter dan een heel weekend en toch even ‘echt’ ertussen uit. Een ultra korte vakantie waarin het aspect genieten centraal staat. 24 uur samen genieten is de kern van een nanovakantie. Wat voor jou genieten is, dat is voor eenieder natuurlijk anders. Vaak betreft het een leuke dag uit gecombineerd met een luxe overnachting om heel even tot rust te komen in ons jachtige leven.

Noord-Limburg is ideaal om heel even af te schakelen en daarna weer vol nieuwe energie door te gaan met je dagelijkse bezigheden. Jezelf heel even in de watten laten leggen, ontspannen en echt tijd voor elkaar: iets wat velen erg goed zal doen alleen of in aangenaam gezelschap!

Vijf tips voor een nanovakantie in Noord-Limburg

Liefhebber van theater?

Combineer een bezoek aan Theater De Maaspoort te Venlo met een luxe overnachting in het nieuwe 4 sterren hotel Theaterhotel Venlo. De stad Venlo is ideaal voor een dag winkelen, met op tijd een break in een drinkgelegenheid overdag. De gastvrijheid is zeer aantrekkelijk, ze zijn gewend om veel bezoekers uit het nabijgelegen Duitsland op bezoek te krijgen en daardoor zeer klantvriendelijk. Mocht je graag wandelen dan is een stadswandeling zeker aan te bevelen onder leiding van de stadsgids, of gebruik de App van Liefde voor Limburg om op eigen houtje de stad te verkennen. (tip)

nanovakantie
Theater De Maaspoort ©Liefde voor Limburg

Jezelf onderdompelen in luxe wellness?

Dan ben je bij Spa Wellness Lomm aan het juiste adres. Het is daar zalig rustig, om de hectiek van alledag heel even van jezelf af te schudden. Probeer zeker de traditionele Hamman wanneer je daar een bezoek brengt uit, ontspanning gegarandeerd. Daarnaast is de zoutgrot voor ‘halotherapie’ is bijzonders om te ervaren. Na een dag ultieme verwenning is het zeer aantrekkelijk dit geheel in stijl af te sluiten. De B&B De Fruitschuur kan ik dan ook direct aanbevelen. Het is dichtbij en een zeer gewild verblijf voor de liefhebbers van privacy en een schitterend uitzicht op de mooie omgeving. Let er wel op dat dit vakantiehuisje erg in trek is bij het boeken. Even last-minute erheen is vrijwel onmogelijk!

Embedded foto

Nationaal Park de Groote Peel is een ‘must see’ voor natuurliefhebbers!

Zelf ben ik een groot natuurliefhebster en als je dan zowat de natuur in je achtertuin hebt is wandelen in deze schoonheid iets wat ik veel heb gedaan in mijn jaren wonend aan de oostgrens van Brabant met Noord-Limburg. Vanuit de diverse punten in de Peel starten wandelroutes, zoals vanaf Buitencentrum De Pelen te Ospel. Bekijk hieronder alvast een korte impressie video van dit schitterende natuurgebied dat in mijn ogen een ‘must see’ is voor natuurliefhebbers.

Op persoonlijke titel kan ik de Mariapeel als wandellocatie aanbevelen, met een zeer mooie wandelroute langs het meer. Voor de vroege vogels een unieke foto gegarandeerd met de opkomende zon!

Mariapeel
©Barbara Oosthoek, Zonsopkomst in de Mariapeel

En na een dag jezelf onderdompelen in de schoonheid van de Peel is het natuurlijk heel luxe om je koninklijk te laten vertroetelen op Kasteel Aldenghoor en je als een vorst(in) te wanen in rijkdommen.

Ons kasteel met bijgebouwen kent een rijke historie. Zo woonden hier talrijke adellijke bewoners en geestelijken. De oorsprong van het kasteel dateert al uit de 14e eeuw.

Sterren restaurants aan de Maas combineren met de schoonheid van de Maas

Ben jij echt een culinaire genieter? Dan biedt deze regio je maarliefst 3 sterrenrestaurants waar je het neusje van de zalm aantreft op culinair gebied.

Bij Restaurant Valuas kun je heerlijk dineren in het haute cuisine restaurant of in de fijne brasserie. Na het diner en het bijpassende wijnarrangement rollen gasten zo hun zachte bed in op de bovenverdieping. Restaurant Brienen aan de Maas biedt samen met het tegenover gelegen Bed & Breakfast La Bella Meuse een heerlijk arrangement aan voor culinaire genieters. La Bella Meuse is door de verschillende awards die ze door de jaren heen heeft gewonnen een bewezen super adres voor een nanovakantie. Bron: Liefde voor Limburg nieuwsbrief

 

Ontspannen door sportief de dag door te brengen en daarna te relaxen?

Kom je door je jachtige leven niet genoeg toe aan sportieve adrenaline? Probeer de mountainbikeroute De Schaak in Noord-Limburg van ruim 17 km vol fietsfun! Dit is een van de mooiste routes in Nederland met 115 hoogtemeters die door zelfs door onze buren uit Duitsland en België geregeld wordt bezocht. En daarna is het heerlijk afschakelen in Gasterie De Lieve Hemel in Sevenum.

Gasterie Lieve Hemel
Embedded foto

Enkel al bij het omschrijven van deze 5 tips krijg ik zin om deze nanovakanties alle 5 zelf uit te proberen.

Sterker nog, we hebben onlangs een nanovakantie gehad in Venlo met een bezoek aan het theater en overnachting in het theaterhotel!

Lees gerust de impressies erover op Onlybyme: Impressie Conny Janssen Danst – INSIDE OUT, Maaspoort Theater Venlo. de impressie van de hotelovernachting is ook iets wat ik kan aanraden om te bekijken mocht je overwegen in Venlo te willen overnachten (komt morgen online op Onlybyme) en jezelf onder te dompelen in ontspanning en luxe. We hadden liever langer verbleven dan onze agenda toeliet.

 

Gerelateerd:

 

Disclaimer:  dit artikel is tot stand gekomen zonder samenwerking met een van de genoemde partijen en is zuiver informatief bedoeld.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.