Maak je eigen welkom bij ons thuis boodschap bij de voordeur

Al langere tijd stond er op mijn ‘to-do-list’ het maken (of kopen) van een naambordje voor bij de voordeur. Enkel kwam ik steeds niet tegen wat ik wilde en besloot zelf iets te maken. We hebben naast de voordeur een vrij breed raam en ik besloot zelf een tekst samen te maken als raamdecoratie. Hieronder zie je het resultaat.

Je eigen ‘welkom bij ons thuis’ raamdecoratie maken

Ik realiseer me dat niet iedereen in het bezit is van een plotter (snijmachine als bijv. Silhouette) en zonder een snijmachine wordt deze raamdecoratie zelf maken denk ik wel een uitdaging. Al zijn er genoeg partijen die eigen ontwerpen voor je uitsnijden en per post naar je toesturen. Ik wil het met liefde uitsnijden voor je, al is een professionele partij daar sneller in en waarschijnlijk ook goedkoper.

Momenteel (november/december 2021) loopt er een winactie waarbij ik voor de winnaar een creatieve attentie maak. Uiteraard is een raamdecoratie zoals deze ook mogelijk. Doe gerust mee!

Enkele tips die het maken van deze raamdecoratie makkelijker maken voor beginnende plotters

(lees: hier ben ik zelf tegenaan gelopen bij mijn eerste pogingen 😉 )

  • Vergeet niet het ontwerp in spiegelbeeld te zetten voor je het gaat snijden. Je wilt immers dat de bezoeker zich welkom voelt.
  • Als je de tekst maakt, zorg er dan voor dat je verschillende tekst blokken gebruikt zodat je het geheel makkelijker kan uitlijnen.
  • Hoe steviger het lettertype, hoe makkelijker het op de juiste manier wordt uitgesneden en uiteindelijk op de juiste manier op het raam belandt.
  • Gebruik transferpapier om de letters over te zetten op het raam en wrijf de tekstletters goed in het transferpapier voor je de achterzijde van de folie verwijderd.
  • Bepaal voor je wil gaan plakken waar je de tekst precies wil hebben. Hulp tape op het raam voor de juiste plaats en het recht plakken van de letters kan handig zijn.
  • Mocht je enkel de letters uit een stuk raamfolie willen halen, let er dan op dat de folie aan de zijkanten iets breder is dan het raam. Dit zodat je, mocht je toch een heel klein beetje schuin zitten dit kan corrigeren door de zijkant bij te werken. Of neem juist een minder brede uitsnede dan de breedte van je raam voor een speels effect.
  • Gebruik gerust verschillende soorten raamfolie voor de leukste combinaties. Ook over de tekst kan desgewenst nog een effe raamfolie worden geplakt om de inkijk weg te nemen.

Het haakwerk

Ook het haakwerk heb ik zelf gemaakt met een patroon geschikt voor dekens. Een simpel ophangsysteem met 2 haakjes en een koord dat daartussen is gespannen en de ophangringen juist aan de onderzijde. Ik doe graag dingen anders dan ‘normaal’.

Zoals je ziet is dit dus een neutrale versie van ons raam. Per seizoen ben ik geneigd dit thematisch aan te passen. Zo is ons voordeurraam nu winters.

De link naar die blog volgt hier spoedig.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.