Heb jij al een zomervakantie geboekt voor 2022? Of wacht je af?

In 2022 zijn er een aantal happenings in Huize Only waar we naar uitkijken. Al merk ik dat ik steeds minder geneigd ben een concrete planning te maken. Nu we al twee jaar steeds de plannen die er zijn moeten aanpassen en verzetten naar een datum ergens in de toekomst is de neiging er steeds meer om nieuwe plannen al op voorhand uit te stellen.

Ik merk dat het steeds weer er tegenaan lopen dat iets niet door kan gaan me meer last bezorgd dan er nu op voorhand ervan uitgaan dat er weinig zal kunnen. Het geeft me als het ware een vorm van rust. Zo hebben we in de voorjaarsvakantie wel een week een huisje geboekt, maar met de gedachte dat het goed kan zijn dat er dan zeer weinig mogelijk is. Ik temper als het ware vooraf al mijn verwachtingen om tegen die tijd dan vooral te kunnen genieten van wat wel kan.

Boek jij al een (zomer)vakantie?

Hier had ik in het najaar (2021) echt plannen om een langere zomervakantie te gaan boeken voor 2022. Wellicht hoopte ik tegen beter weten in dat we na een hoge vaccinatiegraad echt verzekerd zouden zijn van een onbezorgdere winter en zeker een onbezorgde zomer in 2022. De nieuwste Omikron variant (en vast niet de laatste variant) heeft duidelijk gemaakt dat we echt met het virus zullen moeten gaan leren leven. Ik ga er voorlopig maar vanuit dat we nog meerdere jaren geregeld zullen worden verrast door nieuwe varianten die veel of weinig invloed uitoefenen op ons dagelijks leven.

De vraag is nu of het verstandig is vakantieplannen te maken die verder gaan dan een huisje, tent of caravan ergens dichtbij zonder verdere verwachtingen? Ik weet het niet en twijfel dan ook om nu al iets te gaan boeken. Ik zal hier vast niet de enige in zijn, al zijn er uiteraard wel plannen in gedachten die zo kunnen worden omgezet in meer concrete plannen.

Voorpret is ook onderdeel van het plezier

Een vakantie boeken geeft iets om naar uit te kijken en dat is ook waardevol. De voorpret van een komende vakantie of feestje is ook deel van het plezier. Toch zijn onze plannen nu op voorhand al in gedachte getemperd. De vakantieweken worden ingeroosterd in het werkrooster van manlief, rekening houdend met de schoolvakanties en dus is bekend wanneer we ‘iets’ kunnen ondernemen. Maar verder blijft het dromen en de voorpret nu nog even beperkt tot het surfen op internet en het kijken naar mogelijkheden.

Wellicht vissen wij hierdoor dit jaar achter het net als duidelijk is dat wat we graag willen ook echt kan plaatsvinden. Gelukkig zijn er veel leuke dingen te ondernemen en ook thuis vakantie vieren in de vorm van een ‘staycation’ kan erg goed bevallen. Even niet werken en puur genieten van vrije tijd is wel een iets grotere uitdaging als je thuis blijft, maar het is goed te doen door bewust jezelf af te schermen van werkactiviteiten.

Heb jij al veel plannen ingeroosterd voor 2022? Of wacht je af? Daar ben ik wel benieuwd naar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.