Investeren in je website! Je verdient het dubbel terug!

Je zal als (nieuwe) bezoeker wellicht denken, waarom heeft een net opgestarte website het nu over ‘investeren in je website’ en dan ook nog beweren dat je het terugverdient. Hoe weet ik dat?

Dit is niet de eerste website die ik opzet en dus ik ga verder met de kennis die ik al heb opgedaan via o.a. de grotere broer van OnlyLifestyle: Onlybyme.nl.investeren in je website

Investeren in je website betaalt zich terug op meerdere manieren!

Hetgeen ik vaak hoor is dat men niet wil investeren (geld uitgeven aan) een website voordat ze er iets mee verdienen. Lang heb ik zelf ook zo gedacht en zelfs ook zo gehandeld bij Onlybyme. Nu ik ervaren(er) ben in hoe het werkt om een website succesvol op te zetten (en zeker niet pretendeer nu een GOEROE te zijn op het gebied van websites lanceren), wil ik deze kennis graag delen vanaf deze nieuwe site, zodat ook andere (kleinere) website hiervan kunnen profiteren.

Leer van anderen!

De eerste website lanceren is altijd het lastigste, maar je kunt jezelf tijd besparen door niet alle wielen zelf uit te willen vinden.

Tip 1: Lees je in, uren en uren, aan kennis die er al is op het online web! Probeer dit wel te doseren en focus je stap voor stap op wat voor jou op dat moment de meest relevante informatie is. Zo ben ik me eerst gaan verdiepen in wat WordPress is, hoe het werkt en hoe ik dit het beste kan inzetten voor een eigen website.

Andere onderwerpen waar je veel kennis over kunt vinden online en die echt noodzakelijk zijn voor een succesvolle start zijn:

  • Sociale media, welke kanalen kan je gebruiken om jouw website te helpen aan een groter bereik.
  • SEO, oftewel Seach Engine Optimalisation. Leer hoe je teksten schrijft die door de zoekmachines als aangenaam wordt ervaren en hoe je daardoor zo hoog mogelijk rankt met je artikel in google.
  • Zoekwoorden, gebruik de juiste zoekwoorden op de juiste plek.
  • Adverteren op Facebook, hoe werkt dat?
  • Google Analytics, een onmisbare tool voor sites om bezoekers te tracken. Hoeveel unieke bezoekers krijg je binnen. Terugkerende bezoekers. Hoeveel views per maand en ook niet onbelangrijk: naar welke pagina’s wordt dan gekeken bij die bezoeken.
  • Domain Authority en Page Authority en wat je eraan kunt doen om deze positief te beïnvloeden.
  • Linkbuilding op een goede manier.

Om je op weg te helpen waar je online deze informatie kunt vinden:

Gratis of Betaald WordPress thema

Langere tijd weigerde ik geld uit te geven aan een thema. Nu ik langer blog, weet ik dat betaalde thema’s je meer functionaliteiten bieden. Resultaat: beter worden gevonden door zoekmachines, geen vervuiling bevatten aan verborgen links en tracking.  Ook hebben deze thema’s een veel betere ondersteuning. Uiteraard begrijp ik heel goed dat je geen kosten wilt maken indien je een website lanceert puur voor de fun. Zo is Onlybyme ook ooit begonnen.

Tip 2: indien het doel van de website ligt richting naamsbekendheid genereren en uiteindelijk ook winst maken.  Dan zou ik je willen aanbevelen een betaald thema te kiezen dat specifiek past bij jouw wensen. Daarbij zijn er vaak mogelijkheden een thema uit te proberen in een ‘lite’ versie.

Adverteren kost enkel maar geld?

Nee dat is niet zo, het lijkt in het begin wel zo. Investeren in je website betaalt zich echt terug!

Tip 3: Indien je verstandig investeert is adverteren een middel om met minder moeite een groter bereik genereren. Dus een groter publiek, meer unieke bezoekers op je website. En een grotere partijdie of je artikels wil lezen of zaken wil aanschaffen. Voor bloggers is een groter uniek bereik bijvoorbeeld belangrijk om sneller interessant te zijn voor betaalde samenwerkingen.

Wel raad ik je aan voordat je gaat adverteren eerst je te verdiepen in hoe dat adverteren werkt. Uiteraard kan je een hoop geld pompen in een platform zoals bijvoorbeeld Facebook of Google. Enkel indien je eerst investeert in een specifieke (en goed aangeschreven) cursus over dat specifieke onderwerp voorkom je onnodig hoge uitgaven. Je voorkomt beginnersfouten en sneller te adverteren op voor jouw persoonlijke situatie de beste manier. Hierdoor haal je de gemaakte cursuskosten sneller terug doordat je advertenties vanaf het begin veel beter zijn.

Betalen voor cursussen is dat noodzakelijk?

Nee het is niet noodzakelijk. Indien je de kennis mist om snel resultaat te boeken, tijd is immers ook geld. Tip 4: het is aan te bevelen een deel van het budget per jaar te besteden aan cursussen die gerelateerd zijn aan jouw business. Indien je een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel dan zijn dit kosten die je veelal weer kunt aftrekken. Raadpleeg hiervoor de regelgeving bij aangifte btw omzetbelasting en inkomstenbelasting bij de belastingdienst.

Betalen voor een boekhouder direct nodig?

Zonder Kamer van Koophandel inschrijving, zonder geen winstt door opdrachten en/of bestellingen van producten: nee. Indien de financiële administratie zeer kleinschalig en overzichtelijk is kan je het zelf doen. Mits je zelf genoeg tijd hebt.

Tip 5: Zodra je website groeit is het aan te bevelen fiscaal goed op de hoogte te zijn en alle aftrekposten en ook alle verplichtingen goed te kennen. Dit kan door je daar zelf in te verdiepen via cursussen wat weer veel tijd kost. Of door een expert in te huren voor dit werk. Vaak levert dit meergeld op, dan het kost. Zo nee, dan is het wel gelijk weer een legale aftrekpost bij de inkomstenbelasting.

Hebben mijn investeringen me geholpen aan een toename van opdrachten?

Ja! Je wordt door investeren in je website sneller en beter gevonden door een groter publiek, dus ook potentiële opdrachtgevers vinden je eerder. Daarbij straalt het professionaliteit uit. Zelf heb ik bewust Onlybyme na een jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit straalt direct geloofwaardigheid uit. Uiteraard dien je dit te combineren met de manier waarop je jezelf wilt profileren op je website. Zodra je als blogger een bepaalde grootte bereikt is het belangrijk om te werken aan je portfolio en een mediakit. Hierin beschrijf jehoe je omgaat met samenwerkingen en hoe partijen jou kunnen bereiken.

Disclaimer: deze blog is geschreven op basis van persoonlijk opgedane kennis en ervaring. De blog moet worden gelezen als hulpmiddel richting het sneller bereiken van een succesvolle website. Er kunnen dan ook geen rechten worden ontleent op welke wijze dan ook. Derhalve is het ook zeker niet mijn intentie om tientallen artikels aan dit specifieke onderwerp te wijden, daar dit een lifestyle website is en geen website die zich specifiek richt op dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.