Theatertour Trijntje Oosterhuis

Impressie Theatertour Trijntje Oosterhuis – Leven van de liefde

Gisteravond zijn we naar Trijntje Oosterhuis wezen luisteren in ‘t Spant te Bussum.

Na al diverse malen Trijntje te hebben zien zingen op televisie in het Nederlands werd mijn nieuwsgierigheid mega groot. Ik liet enkel nummers aan vriendlief horen en ook hij wilde het graag ‘live’ beleven. Gisteravond was het zo ver!Theatertour Trijntje Oosterhuis

Theatertour Trijntje Oosterhuis – Leven van de liefde

We waren nog nooit naar een live optreden in ‘t Spant geweest. Een gemoedelijk theater te Bussum, net onder de rook van het grote Hilversum. De zaal was zeer geschikt voor de persoonlijke wijze waarop Trijntje met haar publiek contact zoekt. Niet te groot, het huiskamer gevoel was met momenten tastbaar.

De locatie

Uit ruimtebesparing is in ‘t Spant gekozen voor stoelen die omhoog klappen. Toch zaten de stoelen verder goed, gaven steun waar nodig en ruimte om te veranderen van houding indien gewenst. De kaarten werden inclusief consumptie en garderobe aangeboden. Beide waren goed in orde. Wij waren al ruim op tijd en hebben de gratis drankjes daardoor gemist, want we hadden al ver vooraf iets te drinken genuttigd. De ontvangsthal en drinkgelegenheid waren zeer sfeervol aangekleed.

Persoonlijke beleving

Uiteraard is dit een persoonlijke beleving, maar voor mensen die van het Nederlandstalige lied houden kan ik beamen dat Trijntje 100% geslaagd is in het coveren van zeer bekende Nederlandstalige nummers. De intense stem van Trijntje bezorgde ons geregeld kippenvel. Haar band verdient een mega compliment voor de geweldige muzikale ondersteuning en indrukwekkende solo’s.

De muziek werd afwisselend rustig en met uptempo gebracht. Trijntje praatte het geheel met verve aan elkaar en zorgde voor goede interactie met het publiek. Een deel van de avond hebben we dan ook staande doorgebracht, al meedeinend op de nummers. Zelfs meezingen was geen probleem.

Niet continu uiteraard, maar wel voldoende om ‘veilig’ (zonder anderen ermee te belasten) mee te gallen op de mij zo bekende teksten. Ik heb werkelijk genoten! Ook vriendlief vond het geheel heel bijzonder. De live ervaring is niet te evenaren door te luisteren naar Trijntje op Spotify.

Volgend jaar weer Trijntje? Met een nieuw Nederlandstalig album?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.