Iets doen om te helpen | #werkenindezorg

Het was even stil met blogs, ongepland maar wel verklaarbaar. Ik ben deze laatste twee weken heel druk geweest met het opstarten van een bijbaan. Ik werk nu parttime als verpleegassistent in een ziekenhuis op de corona-unit. Hierdoor moest ik voordat ik kon beginnen met inwerken een cursus volgen waardoor ik enkele verpleegkundige handelingen zelfstandig mag uitvoeren als assistent, naast het ondersteunen bij de ADL-zorg en het assisteren van verpleegkundigen op de afdeling.

De inwerkdiensten zijn inmiddels achter de rug en vanaf nu ga ik gemiddeld 2 dagen per week een dienst draaien op de afdelingen waar coronapatiënten worden opgevangen. Nu de golf met de deltavariant over zijn piek heen is wordt het iets rustiger in het ziekenhuis met de opnames. Al houden de deskundigen rekening met een nieuwe stijging van de opnamen door de Omikron variant die nu ook in Nederland snel terrein wint. Als verpleegassistent wil ik helpen om het zorgpersoneel waar mogelijk te ontlasten en ondersteunen. Ik kan me voorstellen dat de rek er bij veel zorgmedewerkers uit is na 2 jaar bikkelen tegen een virus dat steeds weer terugkeert in andere hoedanigheid. Ik heb niet de illusie dat Omikron de laatste variant is die opkomt.

Het nu werken als verpleegassistent tijdens mijn HBO-V opleiding voelt als passend. Ik doe een berg ervaring op in de omgang met patiënten en kan veel leermomenten opdoen door mee te kijken en assisteren. Het gevoel welkom te zijn op de afdeling is groot en het voelt intens goed om iets te kunnen bijdragen.

Het is uiteraard een uitdaging dit weer in te passen in ons gezinsleven maar doordat ik zelf op diensten kan ‘bieden’ is het te doen en af te stemmen met het werkrooster van manlief en de zorg voor de kinderen. Bewust ben ik een 0 uren contract aangegaan voor een aantal maanden en ik werk wat kan, gecombineerd met het gezin en de studie. Uiteindelijk hoop ik ook als verpleegkundige een parttime functie te krijgen die ik kan combineren met het gezin, maar dat is voorlopig toekomstmuziek. Nu eerst deze komende tijd assisteren en theoretische modules aftikken! 😉

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.