|

De ideale camping voor gezinnen in de Ardennen!

Een spontane recensie over ons verblijf in de Ardennen, zomer 2018.

Ons vakantieverblijf in de Ardennen

Als blogger kan ik het moeilijk nalaten om goede plekken die ik graag wil delen met geïnteresseerden te beschrijven, en soms is het juist veel leuker om dit te doen zonder dat er een verwachting bij komt kijken.

Ideale camping voor gezinnen in de Ardennen: Camping Bertrix

Bij het boeken van deze week in de Ardennen heb ik heel bewust gezocht naar animatie voor onze dochter van 7. Zodat wij, als zij een geweldige tijd heeft met allerlei activiteiten, rustig voor de tent kunnen relaxen. Deze week was dus niet gepland om zoveel mogelijk van de Ardennen zelf te zien, maar om in een heuvelachtige omgeving te ontspannen. Dit is uitermate goed gelukt.

Dochterlief wil liefst aan alle activiteiten meedoen en daarnaast zoveel mogelijk uren in het zwembad doorbrengen. Dit resulteert dus in vermoeidheid aan het einde van de dag en dus hebben we noodgedwongen rustmomenten ingelast waarbij ze even op haar kont wordt gezet en puur geestelijk wordt vermaakt. De missie om haar een geweldige vakantie vol animatie te geven is dan ook meer dan geslaagd.

Camping Bertrix ideaal voor schoolgaande kinderen

Uit eigen ervaring kan ik inschatten dat deze camping ideaal is voor gezinnen met kinderen tussen de 6-12 jaar. Jonger en ouder kan zeker ook, er is een kinderbad aanwezig, speeltoestellen voor de kleinere kinderen en de animatie is zo ingericht dat kinderen van alle leeftijden mee kunnen doen. Zelfs ‘s avonds zijn de activiteiten gericht aan het hele gezin. Voor de tieners is er het zwembad, sportvelden, diverse sportieve mogelijkheden in de omgeving (de Ardennen leent zich immers goed voor outdoor sports). En voor de ouders geldt veelal: als de kinderen het naar de zin hebben, dan zij ook.

Het speelbos verdient een aparte vermelding

Elke dag wordt er om 16 uur een activiteit in het kinderspeelbos georganiseerd waarbij jouw kind(eren) wegwijs worden gemaakt op het gebied van dieren, natuur, boomhutten, vlotten, knopen, klimmen, etc. Ze krijgen een ranger paspoort en pet en kunnen voor 5 euro deelnemen aan een echte rangeractiviteit.

De omgeving van Bertrix

Ook de omgeving heeft genoeg aan mogelijkheden om er dagen op uit te gaan, zowel de Luxemburgse als Franse grens is binnen rijafstand. De grotten van Han (een aanrader), Space Center en de leisteengrot in Bertrix zelf zijn slechts enkele mogelijkheden. Shoppen in Luxemburg of Frankrijk, zelfs een outlet center met 70% korting: het is er. Dus ook een regenachtige dag is geen enkel probleem! En shoppen met korting blijft interessant! 😉

Het is slechts een greep van de mogelijkheden hier in de omgeving. Vele mooie kastelen, kerken, plaatsen met hun eigen geschiedenis, een oorlogsmuseum. Feitelijk hebben wij al besloten eens zonder dochterlief terug te keren om de cultuur die deze regio ook heeft op te gaan snuiven. Veel campinggasten combineren hun verblijf door deels erop uit te trekken en deels op de camping zelf te verblijven. Had ik al gezegd dat er ook mountainbikes te huren zijn met bijbehorende routes, dus waaghalzen komen ook aan hun trekken. (Vergeet niet je beschermingen mee te nemen. 😉 )

Sanitair prima in orde

Buiten alle kinderactiviteiten is het gebruik van douchen, warm water, toilet (met papier) inbegrepen. De brillen kunnen worden gereinigd, het sanitair wordt goed schoongehouden en is nooit ver weg. (Ik heb wel eerder meegemaakt 250 meter te moeten lopen voor het toilet. En dat is een eind als je ineens nodig moet!)

Conclusie: ideale camping voor gezinnen in de Ardennen ****

Kleine kanttekeningen

Uiteraard zijn er kanttekeningen te vinden, wij hebben ze vooral getraceerd op het terras. Er wordt blijkbaar vaak weggelopen zonder te betalen dus elke bestelling dient te worden afgerekend nadat het is gebracht. Iets wat wij begrepen maar niet getuigde van klantvriendelijkheid zeker niet als je al een paar dagen daar terugkeert en een goede klant bent. Ook het niet kunnen bestellen van stokbrood met kruidenboter voor half 6 ‘s avonds vonden we een rare gewaarwording. We kregen enkel de rest (met vlees en dus niet de voorkeur voor manlief die vegetarisch is) en dit werd niet vooraf aangekondigd. De benadering had in onze ogen anders gekund. 😉

We hebben het geheel opgelost door in de snackbar om de hoek een pizza Margarita te bestellen en waren blij met deze vonst.  Een pizza kan soms tegenvallen, maar deze neigde meer naar een kaaspizza dan een kale Margarita. (een tip dus)

We komen hier zeker nogmaals terug!

Al met al kunnen we niet anders concluderen dan dat we nu al overwegen ook volgend jaar een week hier door te brengen. Wij kozen voor een huurtent voor 6 personen en hebben alle comfort en ruimte erg kunnen waarderen. Er zijn op deze camping verschillende huurmogelijkheden te vinden. Ook is de eigen caravan, tent of camper van harte welkom.

De prijzen vonden wij zeer schappelijk en laag in vergelijking met een week in de zomer kamperen in een huurtent in Nederland. Een aanrader dus op meerdere vlakken en zeker voor herhaling vatbaar.

Meer informatie: https://www.bestcamp.nl/campings/belgie/ardennen/bertrix

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.