|

Boek jij al een zomervakantie 2023? Of wacht je af?

Vroeger was het plannen maken voor vakanties en daadwerkelijk vakanties boeken al rond de jaarwisseling standaard een van de dingen die waren geregeld. Toch merk ik dat ik nog steeds geneigd ben de concrete vakantie planning voor de zomervakantie 2023 uit te stellen.

We hebben door corona een aantal jaren steeds de plannen moeten aanpassen en verzetten naar een datum ergens in de toekomst. Hierdoor is de neiging ontstaan om nieuwe plannen al op voorhand uit te stellen. Ook nu corona moet worden beschouwd tot een ‘gewoon’ virus, merk ik dat ik nog niet op de stand ‘normaal zoals altijd’ sta en nog steeds zaken uitstel en voorzichtiger ben in het aangaan van afspraken op de langere termijn zoals de het boeken van een zomervakantie.

Mijn behoefte om al een zomervakantie 2023 te boeken is weg

Boek jij al een zomervakantie 2023? Of wacht je af?

Blijkbaar ben ik intern veranderd. Vroeger wilde ik altijd iets hebben om naar uit te kijken naar dat haal ik nu uit andere zaken dan het vooruitzicht van een zomervakantie 2023 die al geboekt is.

Nu kijk ik uit naar verwachtingen die elk jaar eraan komen, kleine en grote mijlpalen die er in ons gezin behaald gaan worden. Zoals het naar de kleuterklas gaan van onze oudste peuter dit voorjaar. <3

Eind 2022 schreef ik een persoonlijke blog op Onlybyme met daarin de verwachtingen voor 2023 met daarin alle persoonlijke mijlpalen die we dit jaar (waarschijnlijk) gaan behalen.

Het nu niet teveel plannen vooruit geeft me als het ware een vorm van rust. Dus geen vliegvakanties met verre bestemming die al zijn vastgelegd hier voor 2023, of een vakantie in het buitenland voor meerdere weken. Wat we wel hebben geboekt is een seizoen campingplek dichtbij, zodat we indien gewenst even eruit kunnen. Laagdrempelig en ook kosten besparend. Grote vakanties in het buitenland zijn immers voor een gezin van 5 personen best prijzig en dan wil ik wel zeker weten dat we ook echt kunnen gaan.

Op de een of andere manier voel ik me niet meer zo zelfverzekerd meer over als voor de corona pandemie toen het voor mij heel normaal was om plannen voor een vakantie vele maanden later te maken. Mochten we deze zomer nog een weekje of langer weggaan naar het buitenland, dan zal dit lastminute en ja dan waarschijnlijk prijstechnisch onvoordelig worden geboekt. Ik ben hierin vast niet de enige?

Genieten in het klein

Genieten van de kleinere dingen en niet verlangen naar grote zaken ver weg is dus duidelijk een verandering die ik bij mezelf bemerk en ik vermoed dat deze blijvend is. Ik voel me er prettig bij om redelijk voorspelbaar te kunnen voor genieten van de kleine dingen die gaan komen.

staat hier dus hoger in mijn eigen dan vroeger. Ik kijk dan ook intens uit naar de dagen op de camping dichtbij (en vaak het lekker comfortabel thuis slapen met nog twee kleine mannen die thuis toch het beste gedijen).

Heb jij al veel plannen ingeroosterd voor 2023? Of wacht je af? Daar ben ik wel benieuwd naar!

Barbara

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.