Confrontatie met ouder worden: een drogere, schrale huid

Het is duidelijk! De invloed van de zwangerschap van baby(1) is definitief achter de rug. Aan alles merk ik dat mijn huid dunner is geworden en is veranderd van structuur. Had ik voorheen altijd een gecombineerde huid, ineens word mijn huid droger en dunner.

Confrontatie met ouder worden

Vooral in de wintermaanden merk ik het direct als ik onbeschermd naar buiten ga. De wind of kou weet voor ik er erg in heb mijn gezichtshuid om te toveren in schuurpapier. Het schrale gevoel is verre van aangenaam en voelt haast alsof het verbrand is. Feitelijk schreeuwt mijn gezicht om extra vocht en blijkbaar kan mijn huid dit zelf niet meer bijbenen? Ik ben verre van een deskundige, maar ik wilde wel zo snel mogelijk van dit vervelende euvel af. De confrontatie is duidelijk: ‘Bar je moet echt aan gezicht crème! Je huid snakt er naar en jij nu ook, nu je de pijnlijke trekkende huid ervaart!’

Op zoek naar iets wat werkt tegen schrale huid

Met Googlen (het internet weet ‘alles’) en het lezen van tig recensies ben ik uitgekomen bij Clinique. Geen goedkope crèmes dat zeg ik er gelijk al bij, maar ik kon ze met een aanbieding voor 50% korting aanschaffen. Het feit dat ik las dat dames van diverse leeftijden het gebruikten en daarna weer zonder problemen naar buiten konden en geen last meer hadden van die vervelende droge huid heeft me over de streep gehaald.

Dus nu zit ik als 44-jarige eraan vast. Niet meer af en toe, als ik er in mijn drukke leven aan denk om te smeren een crèmes als verwennerij voor de huid, nee dagelijkse kost. Elke avond doe ik braaf (ok, ik vergeet het nog wel heel af en toe 😉 ) de superdefense night op mijn gezicht en overdag de moisture surge intense die mijn huid doorlopend voorziet van hydratatie.

En werkt het? Zorgen deze crèmes van Clinique voor een gehydrateerde huid?

Het is echt waar, het werkt! Ik was best sceptische en dacht feitelijk dat elke verbetering al iets zou zijn. Ik wilde echt mega graag van die pijnlijke schrale huid af (binnenblijven is immers geen optie). Dus met ‘haast’ de moed der wanhoop deze crèmes aangeschaft puur op basis van de reviews in de hoop dat er ook maar de helft van waar zou zijn.

Mijn huid heeft in tijden niet zo aangenaam zacht gevoeld. Het schuurpapier gevoel is weg en het voelt aangenaam zacht. Ik denk dus dat ik mijn huid te lang heb laten aanmodderen in de modus dat ik nog echt niet standaard dag- en nachtcrèmes nodig dacht te hebben. Wel dus! Ik heb ervan geleerd. En tot op heden is het resultaat dat ik echt zonder problemen weer buiten kan zijn zonder direct te worden gestraft voor de gehaalde frisse neus.

Disclaimer: bij deze blog zijn geen samenwerkingen betrokken, het betreft een eigen ervaring en hier kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. Iedere huid is anders en heeft andere verzorging nodig.


Een recent verschenen creatieve blog:

https://onlylifestyle.nl/diy/maak-je-eigen-welkom-bij-ons-thuis-boodschap-bij-de-voordeur/

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.