Brownies en Downies te Asten

Brownies en Downies te Asten: Overheerlijke brownies!

Als voormalig inwoonster van gemeente Asten, een dorp met een bourgondische inslag, gelegen aan de A67 tussen Eindhoven en Venlo, ben ik al langer bekend met het concept van Brownies en Downies. Een eetgelegenheid die ik anderen wil aanraden eens te bezoeken op deze of één van hun andere locaties.

Nu dochterlief in Asten sport elke zaterdag is dat voor mij een gelegenheid om ondertussen wat boodschappen te halen in het gezellige dorpscentrum. Vanmorgen was vriendlief gezellig mee en hebben we onverwachts koffie gedronken bij Brownies en Downies. Hij kende deze gezellige gelegenheid nog niet. We waren de allereerste klanten van de dag, want we arriveerde net na openingstijd. De vloer werd net gedweild en alles gereed gezet voor de komende klanten.

Gespot Brownies en Downies

Brownies en Downies te AstenNadat we hadden gevraagd of we al konden plaatsnemen werden we direct heel kundig in de watten gelegd.  Netjes werd gevraagd of we wat wilden drinken en ons oog viel op de ‘Lazy Afternoon Tea‘ bij het snel bekijken van de menukaart.

Hoewel het pas 10.00 uur in de ochtend was, bleek het geen probleem om de proeverijj van Brownies & Blondies met een glas thee of koffie te bestellen. Achteraf hadden we ook samen genoeg gehad aan 1 ‘Lazy Afternoon Tea’ en daarbij los nog een kop koffie. Brownies hebben immers nogal de neiging erg te vullen  😉  De lunch hebben we dan ook maar overgeslagen daarna.  😀

Het concept van Brownies en Downies

Het is geweldig om te zien hoeveel plezier de jongens en meiden daar hebben bij hun werkzaamheden. Zelf was ik nog niet op de hoogte dat Brownies en Downies nu een heel uitgebreid Franchise concept heeft met al 40 vestigingen verspreid over Nederland. Zelfs met nu al twee vestigingen buiten onze landgrenzen.

Op de website  van Brownies en Downies staat het volgende:

Brownies&downieS is een keten van lunchcafés waar mensen werken met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. De combinatie van een kwalitatief hoogstaand culinair niveau en de bediening door mensen met een beperking maakt Brownies&downieS uniek. Het maakt ons een bijzonder lunchcafé.

Mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt spelen bij ons de hoofdrol. Maar ‘beperking’ vinden we geen goed woord. Wij zien namelijk geen beperkingen, maar mogelijkheden. Brownies&downieS biedt mensen met mogelijkheden daarom een leerwerkplek. Een plek waar zij kunnen groeien en zichzelf iedere dag verder kunnen ontwikkelen. Zo stomen we ze klaar voor de toekomst. Misschien zelfs voor een betaalde baan bij een fantastisch bedrijf.

Zelf een Franchise beginnen is mogelijk!

Indien je hart hebt voor de doelgroep en zelf gelooft in het concept dan is het mogelijk om zelf ook ergens in Nederland (of daarbuiten) een Franchise van Brownies en Downies te openen. Via de website is daarover meer informatie over te vinden.

Zelf eens een vestiging van Brownies en Downies bezoeken? Dat kan!

Kijk op de website www.browniesendownies.nl naar vestigingen bij jou in de buurt!

 

Disclaimer: deze ‘gespot’ is geen onderdeel van een samenwerking.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.